strijden tegen hiv

Al jarenlang zetten wij ons als Grip – met verschillende sportieve en andere initiatieven – in voor de strijd tegen hiv.

In 2016 reisde onze directeur Petra voor het eerst af naar Afrika, waar ze diverse gezamenlijke projecten van Stichting Opstap (waarvan zij bestuurslid is) en Orange Babies bezocht. Ze zag tijdens deze reis en de reizen die volgden met eigen ogen hoe hard daar hulp nodig is in de strijd tegen hiv. Inmiddels is onze steun én de steun van vrijwel alle Grippers al jarenlang een feit. Maak kennis met een aantal initiatieven:

strijden tegen hiv

fietstours orange babies

Ieder jaar neemt een collega – na loting – deel aan een van de onvergetelijke fietstours van Orange Babies door Afrika. De deelnamekosten en het minimale sponsorgeld betalen wij. Het is aan de collega om het minimale sponsorgeld vervolgens te verdubbelen. Hij of zij kan hierbij altijd op de steun van heel veel collega’s rekenen.

mystery mountain

Ook jaarlijks terugkerend is de deelname van collega’s aan Mystery Mountain. Bij dit event trotseren ze wandelend, hardlopend of fietsend een Europese berg voor het goede doel. Naast sportief bezig zijn en genieten van deze unieke ervaring, is het ook hier de bedoeling dat ze het door ons ingelegde minimale sponsorgeld verdubbelen. De ene helft van het opgehaalde sponsorgeld is voor Orange Babies. De andere helft is voor de projecten van Stichting Opstap.

steun van twee Zambiaanse weeshuizen

Samen met twee stichtingen zorgen we er sinds 2021 voor dat circa 70 kinderen – veelal hiv-positief – basale, dagelijkse zorg zoals voeding, onderdak en educatie kunnen blijven krijgen.

Eind 2020 vroeg Orange Babies’ oprichter Baba Sylla om hulp. Door tegenvallende sponsoracties konden zij de twee weeshuizen (Seko Village en Heal Project) niet langer meer steunen. Hierdoor zouden circa 70 kinderen kansloos zijn. Dit was voor hem en ons niet te verkroppen. Samen met Stichting Opstap en Stichting Sala Kuchi Kuchi zorgen we er sinds 2021 dan ook voor dat de ontzettend toegewijde lokale betrokkenen van de weeshuizen hun fantastische levenswerk kunnen voortzetten, en de kinderen, die in hun korte leven al veel te veel hebben meegemaakt, basale zorg krijgen.