Fiscaal advies

je eigen fiscaal adviseur

Om goed fiscaal advies te krijgen, is het van belang dat een adviseur jou en je bedrijf goed kent. Onze fiscalisten kijken naar het totale plaatje en zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op fiscaal gebied. Op een duidelijke en toegankelijke manier vertalen we dat naar jouw bedrijf. Niet alleen met een fiscale bril op, we doen dat in nauwe samenwerking met onze accountants, juristen en salarisadviseurs. Samen vormen ze één team met één doel: ervoor zorgen dat jij - binnen de grenzen van de wet - zo weinig mogelijk hoeft af te dragen. Zo maken we belastingen niet alleen gemakkelijker, maar écht leuker.

Maak een afspraak

grip staat voor grip

fiscale optimalisatie

Natuurlijk betaal je het liefst zo min mogelijk belasting. Elke euro die je niet uit hoeft te geven, kun je weer investeren in je onderneming. Gelukkig bestaan er manieren om je fiscale positie te optimaliseren. Onze experts snappen dit als geen ander en weten de juiste weg om zo min mogelijk belastingen te hoeven te betalen.

fiscale aangiften

Nederland heeft een complexe wet- en regelgeving op het gebied van belastingen. Onze experts weten van welke aftrekposten je gebruik kunt maken. Wat we onder andere voor je kunnen doen:

  • omzetbelasting
  • inkomstenbelasting
  • vennootschapsbelasting
  • dividendbelasting
  • loonbelasting
  • schenk- en erfbelasting

estate planning

Wij van Grip geven graag nét dat beetje extra aan onze klanten. Daarom hebben we ook estate planners in huis. Zij adviseren je over de mogelijkheden van je vermogen vóór en ná je overlijden. Want als je een succesvol bedrijf hebt, wil je er ook warmpjes bijzitten als je stopt met werken. En als je je bedrijf overdraagt aan je familie, wil je dat zo goed en slim mogelijk doen. Net als bij overlijden. Dan wil je geen gedoe, maar moet het gewoon goed geregeld zijn. Onze experts denken met je mee over je financiële planning en geven pensioenadvies. Helemaal afgestemd op jouw wensen.

innovatiebox

Ben jij een innovatieve ondernemer? Dan kun je een beroep doen op de Innovatiebox. Dit houdt in dat je over het gedeelte van de winst dat direct is toe te wijzen aan innovatieve producten, projecten en diensten, geen 15-25,8% vennootschapsbelasting afdraagt, maar slechts 9%. De Innovatiebox aanvragen is echter een complex traject. Gelukkig hebben onze adviseurs hier veel ervaring mee en begeleiden ze je hier graag bij. Besteed je de aanvraag liever helemaal aan ons uit? Ook dat kan! We helpen je met plezier verder.

een heldere fiscale vertaling

Specialisten die de laatste ontwikkelingen kennen en deze op een heldere wijze vertalen naar jouw bedrijf? Díe fiscale adviseurs vind je bij Grip. Dat doen ze niet alleen met een fiscale bril op, maar met onze accountants, juristen en salarisadviseurs kijken ze naar het totale plaatje. Samen zetten ze met liefde hun tanden in al jouw ondernemersvraagstukken en maken ze écht het verschil voor jou.