Corporate finance

de impact van fusies en overnames

Een fusie, overname of verkoop is zeer ingrijpend. Niet alleen voor je bedrijf, maar ook voor jezelf en wellicht voor je familie. En het vergt een lange voorbereiding. Bij Grip hándelen we daarom direct. Met een team van financieel adviseurs, fiscalisten en juristen staan we je bij met maar één doel: het hele traject zo goed mogelijk voor je regelen. Zodat jij achteraf zegt: ‘Een betere en prettigere begeleiding had ik me niet kunnen wensen’.

Maak een afspraak

grip staat voor grip

koop en verkoop van ondernemingen

We bekijken elke overname of verkoop vanuit meerdere standpunten. Financieel, fiscaal en juridisch, maar ook: emotioneel. Er komt heel wat op je af als je je bedrijf van de hand doet óf een bedrijf koopt. Voor ons ben je niet alleen ondernemer, maar op de eerste plaats een mens. Een mens die wil kunnen terugvallen op een betrouwbare partner. Een partner die je zakelijk adviseert en persoonlijk bijstaat. Dát is de aanpak van Grip.

waardebepaling

Wat is je bedrijf waard? Wat kost het bedrijf dat je wilt overnemen? Deze vragen zijn lastig te beantwoorden. Er bestaat namelijk geen algemeen geldende formule om een bedrijfswaarde te bepalen. Iedere waardering is uniek en er zijn verschillende aspecten van belang. De bezittingen, het toekomstperspectief, de medewerkers, de cijfers… het is een veelomvattend iets. Wij zijn zeer ervaren en helpen je graag bij een goede waardebepaling van je bedrijf, of van het bedrijf dat je wilt overnemen.

due diligence

Wil je een bedrijf overnemen? Dan geeft een due diligence zekerheid. Dit is het boekenonderzoek waarmee je als koper kunt vaststellen of de gepresenteerde informatie over het bedrijf klopt. Omdat zo’n boekenonderzoek meestal is ingedeeld in een financieel, fiscaal, juridisch en commercieel stuk, voert een team van experts deze due diligence voor je uit. Zij spitten de hele organisatie door. Van jaarrekeningen en lopende overeenkomsten, tot HR-zaken en het businessmodel. Zo kun jij met een goed gevoel je bedrijf uitbreiden.

financieringen

Ga je investeren of een bedrijf overnemen en weet je niet welke financieringsmogelijkheden er zijn of welke mogelijkheid voor jouw ondernemersplannen het meest gunstig is? Onze adviseurs adviseren je graag over welke financiering of financieringsmix het beste bij jou en je situatie past. Hierbij kijken we verder dan de mogelijkheden die de bank je kan bieden. Wil je weten wat we voor jou kunnen doen? Neem gerust contact met ons op!

typisch grip

Er komt heel wat op je af als je fuseert of je bedrijf (ver)koopt; hoe weloverwogen die beslissing ook is. Wij bekijken een fusie of een overname vanuit meerdere standpunten. Financieel, fiscaal en juridisch, maar ook: emotioneel. Daaraan herken je de aanpak van Grip. Want je bent niet alleen ondernemer, maar op de eerste plaats vooral mens. Eén die wil kunnen terugvallen op een betrouwbare partner. Een partner die je zakelijk adviseert en persoonlijk bijstaat.