Juridisch advies

zekerheid in juridische zaken

Regels. Wetgeving. Voorwaarden. Als ondernemer heb je er regelmatig mee te maken. Maar weet je er zelf wel voldoende vanaf? Het is prettig om altijd terug te kunnen vallen op de expertise van specialisten die dagelijks met dit soort zaken dealen. Grip heeft een adequaat antwoord op allerlei juridische vragen. Hoe het zit met arbeidscontracten bijvoorbeeld. Wat zijn je mogelijkheden binnen de grenzen van het huurrecht? Hoe kun je de aankoop of verkoop van een bedrijf juridisch in goede banen leiden? Moet je een bedrijfspand huren of kopen? Grip heeft een antwoord.

Maak een afspraak

grip staat voor grip

ondernemingsrecht

Ondernemers krijgen met veel juridische zaken te maken. Dat begint al bij de start van een bedrijf. Welke rechtsvorm kies je? En heb je eenmaal gekozen, dan ben je met je bedrijf ook een rechtspersoon. Natuurlijk zit geen enkele ondernemer te wachten op een juridisch geschil. Wij doen er dan ook alles aan om dit voor onze klanten te voorkomen. Dat doen we door samen met de ondernemer vooruit te kijken en zaken op voorhand goed vast te leggen. Mocht het tóch zover komen, dan is het heel fijn om te kunnen vertrouwen op een jurist die met jou tot de juiste oplossing komt. Ook dát is Grip.

arbeidsrecht

Heb je als ondernemer personeel in dienst? Dan heb je te maken met het arbeidsrecht. Omdat jij als ondernemer alle wetten en regels – uiteraard – niet uit je hoofd kent, is het fijn om hierin bijgestaan te worden door een expert. Bijvoorbeeld bij aanname of ontslag van personeel. De kennis van onze arbeidsjuristen is altijd up-to-date en ze helpen je om de zaken voor jou én je personeel goed te regelen.

huurrecht

Ga je als ondernemer een kantoor- of bedrijfspand huren? Of wil je zelf ruimtes verhuren? Laat je dan altijd deskundig bijstaan door een van onze ervaren juristen. Wat voor pand je ook (ver)huurt, verschillende typen panden hebben hun eigen regels. Onze juristen weten precies waar ze op moeten letten en kunnen je een hoop leed besparen. Is er eenmaal een juridisch conflict? Over bijvoorbeeld het onderhoud of een verbouwing? Wij helpen je én staan naast je tot het probleem is opgelost.

testamenten

Een testament is voor ondernemers een absolute must. Je zaakjes goed regelen voorkomt dat bij overlijden de continuïteit van je onderneming in gevaar komt. Bovendien bepaal je in een testament zelf wie de erfgenamen zijn en wat zij erven. Heb je geen testament, dan bepaalt de wet dat. Stel je voor dat je onderneming terechtkomt bij iemand die geen verstand van zaken heeft of dat er onenigheid ontstaat tussen de erfgenamen. Dat wil je natuurlijk niet. Wij helpen je bij het opstellen van een goed testament en waarborgen daarmee het voortbestaan van je onderneming. Bovendien zorgen we ervoor dat fiscale regelingen optimaal worden benut.

huwelijkse voorwaarden

Er zijn een aantal goede redenen om als ondernemer huwelijkse voorwaarden op te stellen voor je (aanstaande) echtgenoot. Eén van de belangrijkste is de bescherming van het privévermogen tegen schuldeisers. Als je wilt voorkomen dat je partner aansprakelijk is voor schulden van jouw onderneming, dan is het maken van huwelijkse voorwaarden noodzakelijk. Een andere reden is het beperken van de risico’s voor je onderneming, mocht je huwelijk onverhoopt op een echtscheiding uitlopen. Wat hoe dan ook belangrijk is, is dat een expert meekijkt. De juristen van Grip zijn ervaren en helpen je graag.

over de juridische schutting kijken

De juristen bij Grip hebben zo hun eigen specialisme, maar binnen het team weten ze elkaar snel te vinden. Die bundeling van kennis gaat nog een stap verder. Want als het nodig is, kijken ook de collega's van accountancy, fiscaal advies en HR- en salarisadministratie mee. Want elke juridische vraag heeft weer andere componenten. Bij Grip ben je zeker van een brede kijk op je zaak.