Grip Nieuws

Valencia Kock op bezoek bij Grip

14 november 2023

Al jarenlang dragen wij Orange Babies en Stichting Opstap een warm hart toe. Onder andere door collega’s de kans te geven om zich sportief in te zetten voor deze twee stichtingen. Daarnaast steunen we samen met deze stichtingen (en los van elkaar) een aantal bijzondere projecten. Een daarvan is het Khaya Center – Mount Olive in Johannesburg. Valencia Kock, de toegewijde oprichtster van dit centrum, was onlangs enkele dagen in Nederland en, samen met de voorzitter van Stichting Opstap, bij ons te gast.

Khaya Center – Mount Olive
Valencia is, naast oprichtster, nog steeds de drijvende kracht achter het Khaya Center – Mount Olive. Zij zorgt er met haar mensen voor dat dagelijks zo’n 1500 (wees)kinderen, vaak besmet met hiv, een maaltijd krijgen en dat zij een opleiding kunnen volgen. Ook voeden zij wekelijks meer dan 100 huishoudens. Dat kan alleen met sponsoring en giften. Tijdens haar bezoek aan ons vertelde ze onze collega’s vol passie over haar werk en hoe enorm belangrijk onze steun is voor heel veel mensen in de sloppenwijken van Johannesburg.

Stichting Opstap
Ook René Hartman, voorzitter van Stichting Opstap, vertelde tijdens de bijeenkomst wat hij allemaal in Afrika doet en hoe belangrijk hij het, net als wij, vindt om het centrum van Valencia te steunen.

Réne en Valencia verrast
Onze collega’s luisterden geboeid naar de verhalen van het tweetal. Daarnaast hadden collega’s Tijmen, Demi, Mandy en Kim een verrassing voor René. Met hun sportieve deelname aan Mystery Mountain afgelopen september, haalden ze een prachtig bedrag van € 4.312,64 op voor Stichting Opstap. Dit werd deze middag als cheque overhandigd aan René.

Ook Valencia kon rekenen op een welkome verrassing. Zij ontving vier laptops van Grip. Hiermee kan het computerlokaal van “haar centrum”, dat onlangs werd overvallen en beroofd, weer worden aangevuld.

Met de cheque en de laptops kunnen weer heel veel kinderen geholpen worden!