Grip Nieuws

Grip op duurzaamheid

9 oktober 2024

Duurzaamheid is een ‘hot item’. Je kunt er niet omheen en dat doen we bij Grip ook niet; want duurzaamheid is meer dan alleen verantwoord omgaan met de natuurlijke leefomgeving.

De afgelopen periode zaten we niet stil op dit gebied. Naast dat we ons vorig jaar al aansloten bij Zero CO2 – een platform voor duurzaam ondernemen waar duurzaamheidsexperts hun krachten op dit gebied hebben gebundeld – zijn er 82 zonnepanelen gelegd op het dak van ons kantoor in Duiven.

Daarnaast hebben wij inmiddels ook twee duurzaamheidsexperts (Gerie Kieskamp en Laurens Gasseling) die CSRD-gecertificeerd zijn én een specialist op het gebied van CO₂-footprints (Theo Schaars). Onlangs gingen zij een middag met enkele relaties in gesprek over de complexe wereld van duurzaam ondernemen: met welke verplichtingen moet je als ondernemer (op korte termijn) rekening houden? Welke invloed heeft duurzaamheid op de bedrijfsvoering en bijvoorbeeld het personeelsbeleid? En wat kan Grip hierbij betekenen? Het was een nuttige avond waarin veel ervaringen werden uitgewisseld.

Bent u benieuwd wat de (aankomende) wet- en regelgeving voor gevolgen heeft voor uw onderneming? Of wilt u eens sparren over hoe toekomstbestendig úw onderneming is of moet worden? Wij denken graag met u mee!