Grip Nieuws

Kennismaken met de keuken van de Balkan voor het goede doel

5 februari 2024

Twee avonden achter elkaar zat Balkan Restaurant Ede vol met collega’s, vrienden en familie van onze collega Ferdi. Om sponsorgeld op te halen voor zijn aankomende reis naar Zuid-Afrika voor Orange Babies, organiseerde hij twee all-in diners. En met succes: er werd een bedrag van maar liefst € 2.100 opgehaald!

Afgelopen december werd op onze jaarlijkse kerstborrel al bekendgemaakt dat collega’s Martin Prenen en Ferdi van Breenen samen naar Zuid-Afrika mogen afreizen. Hier zullen zij elke dag een flink aantal kilometers afleggen op de fiets, om diverse projecten van Stichting Orange Babies te bezoeken en daarmee met eigen ogen te zien wat een verschil de sponsorgelden maken in de strijd tegen hiv.

Het organiseren van de sponsordiners was een van de acties in de aanloop naar deze indrukwekkende reis. Voor een vast bedrag per persoon konden de gasten een hele avond genieten van een heerlijk driegangenmenu met gerechten uit de Balkan, inclusief dranken.
Ook Martin is druk bezig met een sportief event om zijn sponsorgeld een boost te geven. Op zaterdag 24 februari organiseert hij een prachtige mountainbiketour van 2 uur in de omgeving van Oosterbeek.

Donderdag 7 maart a.s. vertrekken Martin en Ferdi naar Johannesburg. Doneren en/of hun belevenissen volgen? Dat kan via hun gezamenlijke actiepagina: Martin en Ferdi on tour in South Africa.