Grip Nieuws

Hoor wie klopt daar…

30 november 2023

Voor het 5e jaar op rij werden vier bijzondere non-profitorganisaties verrast door onze directeur Petra. Zij kroop gisteren in de rol van (hulp)Sinterklaas, om door Grip gesponsorde sinterklaaspakketjes uit te delen bij rijvereniging De Hazelaar, lunchroom Tante Agaath en kinderboerderij de Agathahoeve met het daarnaast gelegen Agathahuis.

Rijvereniging de Hazelaar
Rijvereniging de Hazelaar is een rolstoeltoegankelijke manege in Rotterdam met een ANBI-status, die volledig afhankelijk is van donateurs en geen subsidies ontvangt. De rijvereniging draait op de inzet van vrijwilligers. Zij helpen voornamelijk met het begeleiden van de ruiters met een beperking voor, tijdens en na de lessen en natuurlijk het stalwerk en de verzorging van de paarden. De 110 sinterklaaspakketjes die Petra hier uitdeelde aan de bestuursleden en vrijwilligers, waren dan ook enorm welkom en verdiend!

Lunchroom Tante Agaath
De lunch deze dag werd wederom verzorgd en geserveerd door de medewerkers van lunchroom Tante Agaath in Rockanje. De volwassenen met een verstandelijke beperking werken hier niet alleen in de lunchroom, maar vinden ook dagbesteding in de naastgelegen cadeauwinkel met bijbehorend atelier. De 20 sinterklaaspakketjes die hier werden gebracht, zorgden weer voor hartverwarmende en enthousiaste reacties van de medewerkers en vrijwilligers.

Kinderboerderij de Agathahoeve en het Agathahuis
De dag werd afgesloten in Oostvoorne bij de Agathahoeve; een kinderboerderij die dagbesteding biedt aan volwassenen met een verstandelijke beperking, voornamelijk woonachtig in het naastgelegen Agathahuis. Ook hier werden 52 sinterklaaspakketjes uitgedeeld door (hulp)Sinterklaas Petra, om de vrijwilligers en bewoners in het zonnetje te zetten na een jaar hard werken. Het was weer een hele succesvolle dag!

Naast directeur van Grip, is Petra Uylen bestuurslid van Stichting Opstap. Jaarlijks kunnen rijvereniging de Hazelaar en kinderboerderij de Agathahoeve rekenen op de steun van Stichting Opstap. Meer weten over de organisaties die Stichting Opstap een warm hart toedraagt? Of zelf doneren? Kijk opĀ www.stichting-opstap.nl.